1 Nisan 2020 Çarşamba

Kharkiv Hayvanat Bahçesi

Kharkiv Hayvanat Bahçesi

Kharkiv Shevchenko Parkı sınırları içerisinde bulunan Kharkiv Hayvanat Bahçesi, Ukrayna’nın en büyük ve ünlü hayvanat bahçelerinden biridir. 1896 yılında kurulan park aynı zamanda ülkenin en eski hayvanat bahçesidir. 220 dönümlük büyük bir alana yayılmış hayvanat bahçesinde 385 türden toplamda 6810 hayvan yaşamaktadır.

Kurulduğu 1896 senesinden beri faaliyet gösteren Kharkiv Hayvanat Bahçesi, alanında ülkenin en eski ve büyük tesisi konumunda. Shevchenko Parkı ziyareti sırasında süre ayırabileceğiniz hayvanat bahçesinin 220 dönümlük araziye yayılmış alanında dünyanın çeşitli bölgelerine özgü 385 farklı türden 7.000’e yakın hayvanı görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Kültürel aktivitelerin ve eğitim programlarının da düzenlenmiş olduğu Kharkiv Hayvanat Bahçesinde hem çocukların hem de yetişkinlerin keyifli vakit geçirmelerine olanak veren rehberli turlar düzenleniyor.

Merhaba, Bendeniz Harkov Gezgini, açmış olduğum bu Khakiv Gezi Rehberi Blog'u aracılığı ile Ukrayna'nın Harkov şehrine turistik, öğrenci, iş ya da herhangi bir amaçla gidecek olan herkes için faydalı bilgiler paylaşıyorum.

Bu En Yeni Gönderi
Yorumlar


EmoticonEmoticon