14 Şubat 2020 Cuma

Uzay Müzesi (Kozmos Müzesi)

Kharkiv Kozmos Müzesi (Cosmos Museum)

Uzay bilimlerine ve astronomiye meraklı gezginler için Kharkiv gezilecek yerler listelerinin eğer olmazsa olmazı Kharkiv Kozmos Müzesi (Uzay Müzesi), Sovyetler döneminde dış uzay araştırmalarına katkı meydana getiren şehirdeki gök evinin bünyesinde kurulmuş.

Ukrayna’da bu alanlarda içeriğe haiz tek müzeyi ziyaret ederek kozmonotluk ve evren hakkında değerli bilgiler edinebilirsiniz. Kozmonotların görev sırasında kullandıkları araç-gereçlerin sergilendiği Kharkiv Uzay Müzesinde görebilecekleriniz içinde Baikonur Uzay Üssü’nden getirilen parçalar da bulunuyor.

Kozmos Müzesi (Cosmos Museum), şehirdeki gök evinin bünyesinde kurulmuştur. Müzeyi ziyaret ettiğinizde kozmonotluk ve evrenin sistemi hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Kozmonotların kullandıkları araç ve gereçleri görebilirsiniz. Burada bununla beraber Baikonur Uzay Üssü'nden getirilen araç, gereçlerde içeriyor. Kültür gezisi kapsamında geleceğiniz Ukrayna'da gezip, görebileceğiniz bir çok tarihi ve kültürel yerler bulunmaktadır.

Harkov Kozmos Müzesi, Ukrayna’nın ilk ve tek kozmonotluk ve ufoloji müzesidir. Müzede, evrenin bilinmeyen bölgeleri, göktaşları, başka dünyalardaki yaşam olasılıkları üzerine birtakım bilgiler, pilot ve astronotların gözlemleri, NASA tarafından çekilmiş fotoğraflar gözler önüne serilir. İnsanoğlunun uzaya gitmesi ve uzay mekiğinin fırlatılması şeklinde konularda çeşitli bilgiler yer alır.

Merhaba, Bendeniz Harkov Gezgini, açmış olduğum bu Khakiv Gezi Rehberi Blog'u aracılığı ile Ukrayna'nın Harkov şehrine turistik, öğrenci, iş ya da herhangi bir amaçla gidecek olan herkes için faydalı bilgiler paylaşıyorum.

Yorumlar


EmoticonEmoticon