13 Şubat 2020 Perşembe

Kharkiv Tarihi

Kharkiv Tarihi

Harkiv, Ukrayna'nın temel endüstri, eğitim ve kültür merkezlerinden biridir. Sanayisi özellikle daha çok askeri ürünler ve makine endüstri üzerinedir. Bu şehirde yüzlerce sanayi şirketi vardır. Bunlardan en ünlüleri birer dünya devi olan Morozov Tasarım Ofisi ve Malışev Tank Fabrikasıdır. 1930'lardan bu yana tank üretiminin liderleri; Hartron ve Turboatom türbinleri üreticileridirler.

Kharkiv, başkent Kiev’in ardından Ukrayna’nın ikinci büyük şehri konumunda olup ülkenin kuzeydoğusunda yer almaktadır. XVII. Yüzyılda temelleri atılan Kharkiv gezilecek bölgeleri ile de dikkat çekiyor.  Öncelikle Kharkiv için ideal mevsimin ilkbahar sonu ve yaz ayları (mayıs-eylül) bulunduğunu söyleyebiliriz. Şehirde Ukrayna’nın resmi para birimi Uah kullanılıyor. Tabii ki resmi dili Ukraynaca. Türkiye ile arasında saat farkı bulunmuyor. Karasal iklimin hakim olduğu şehir kışın epey soğuk oluyor. Harkov Bir üniversite şehri olduğundan toplu taşıma gelişmiş durumda.

Harkov Ukrayna kuzeydoğu bölgesinde bulunmaktadır. Tarihsel olarak, Kharkiv ana şehir kabul edilmiş olduğu eski (Slobozhanshchyna da Slobozhanshchyna olarak da bilinir) Sloboda Ukrayna, Harkiv Oblastı bölgesinde yer almaktadır. Şehir, Donets havzasına akan Kharkiv, Lopan ve Udy nehirlerinin, kesişiminde uzanmaktadır.

2001 nüfus sayımına bakılırsa Kharkiv kentinin nüfusu, mevcut nüfustan 1.470.902 fert ve 1.449.871 sürekli yerleşiktir , 1 Ocak 2019 itibariyle - 1.446.107 fert mevcut nüfustan 1.444.510 kişi ve 1.426.540 birey yaşamaktadır . Nüfusun zirvesi 1990'ların başlangıcında meydana geldi: 1991'de şehirde 1.623.000 fert yaşıyordu . Şehir, nüfus bakımından Ukrayna'da 2. Sırada yer almıştır. Kharkov çok uluslu bir şehir: 111 ulustan temsilciler burada yaşıyor.

Merhaba, Bendeniz Harkov Gezgini, açmış olduğum bu Khakiv Gezi Rehberi Blog'u aracılığı ile Ukrayna'nın Harkov şehrine turistik, öğrenci, iş ya da herhangi bir amaçla gidecek olan herkes için faydalı bilgiler paylaşıyorum.

Bu En Eski Yazı
Yorumlar


EmoticonEmoticon