18 Şubat 2020 Salı

Kharkiv Shevchenko Parkı

Kharkiv Shevchenko Parkı

Ukrayna tarihinin en önemli figürlerinden sayılan Taras Shevchenko’ya adanmış bir anıtın bulunmuş olduğu Kharkiv Shevchenko Parkı, şehir merkezinde yer ediniyor. Yeşil alanları arasında yürürken huzur bulabileceğiniz parka yazları yolunuz düşerse, düzenlenen organik çiçek sergilerini gezebilirsiniz.

Bu harika Shevchenko Parkı'nı çok sayıda anıt süslüyor. Vasiliy Karazin Anıtı 1907 senesinde inşa edilmiştir ve milli Üniversite yakınındaki parkın şimal kesiminde yer verilmiştir. Taras Shevchenko'nun bronz anıtı Sumskaya caddesi boyunca yer almaktadır. Genel yüksekliği 16,5 metredir ve Taras Şevçenko'yu öteki 16 heykelle birlikte temsil eder.

Görkemli Shevchenko Parkı, Kharkiv’in en eski ve büyük park kompleksidir. Park, birbirinden güzel yeşil alanları, önemli anıtları, oyun alanlarını ve Kharkiv Hayvanat Bahçesi’ni içinde barındırır. Kharkiv Üniversitesi kurucusu Vasiliy Karazin tarafından 1804 – 1805 yılları içinde inşa edilmiştir. Parkta her sene yaz aylarında organik çiçek sergisi düzenlenir.

Kharkiv Shevchenko Parkı İçindeki Yapılar


Kharkiv Hayvanat Bahçesi

V.N. Karazin Kharkiv Ulusal Üniversitesi

Taras Shevchenko Anıtı

Kharkiv Botanik Bahçesi

Kharkiv Yunus Akvaryumu

Merhaba, Bendeniz Harkov Gezgini, açmış olduğum bu Khakiv Gezi Rehberi Blog'u aracılığı ile Ukrayna'nın Harkov şehrine turistik, öğrenci, iş ya da herhangi bir amaçla gidecek olan herkes için faydalı bilgiler paylaşıyorum.

Yorumlar


EmoticonEmoticon